Muffiny z avokáda

Znudily se Vám klasické bábovky a hledáte něco pestrého? V tom případě čtěte do konce. Tentokrát nabídka pro mlsouny a nejen pro ně. Představujeme zdravé muffiny z avokáda. Ano, ano… čtete dobře, AVOKÁDA.
Je to naprosto jednoduchý recept, neobsahuje máslo, ale díky avokádu těsto zachovává svou jemnou máslovitou konzistenci. Garantujeme, že si tento recept zamilujete. Muffiny samy o sobě nejsou zelené, ale hitem bude krém v pěkném a šťavnatém odstínu až se budou sbíhat sliny. Recept je banálně prostý a každý kulinářský laik si s ním jistě poradí. Takže do práce!

Ingredience potřebné na těsto k produkci 12-ti muffinů:
- 1 a 3/4 sklenek mouky (250 g)
- 2 lžičky dužiny z limonky *
- 1 lžička sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžičky řepkového oleje
- 1 zralé avokádo
- 1 sklenka cukru (200 g)
- 1 sklenka rostlinného mléka (240 ml)
- 1 lžička šťávy limonky*
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Ingredience potřebné na zelený avokádový krém:
- 1 zralé avokádo
- 2-4 lžička šťávy limonky
- 2 ½ sklenky pudrového cukru
Pracovní postup:
V misce smícháme mouku s dužinou z limonky a ostatními suchými ingrediencemi (prášek do pečiva, soda, sůl).
Samostatně mixujeme avokádo tak, abychom získali hladkou masu, do které dodáme olej, cukr, šťávu z limonky, mléko a vanilku.
Obsah obou misek důkladně smícháme dohromady shodně se zásadou „suché + mokré”. Takto připravené těsto vkládáme do forem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 min. Pro jistotu před koncem pečení může do muffinu vpíchnout párátko. Pokud po vyjmutí bude suché, je to znak, že jsou již hotové.

Zelený krém:
Mixujeme avokádo se šťávou z limonky a cukrem – nakládáme na vychladnuté muffiny a voilà! Hotovo.
Je to skvělá alternativa pro tradiční recepty, dobrý způsob jak zaangažovat děti, aby pomohly v kuchyni a objevily novou chuť – avokádo.
Pokud na to stále pohlížíte skepticky, překonejte se sami. Jelikož avokádo má tendenci tmavnout, doporučujeme muffiny sníst rychle, poněvadž krém může ztratit svou šťavnatou barvu.
